Hvordan opprette prosjekt.

1.      PROSJEKTOPPRETTELSE: Administrator og/eller prosjektleder må logge seg inn i kvalitetssystemet og trykke på PROSJEKTER i venstremenyen. Deretter må det trykkes på Prosjekter for å lande i prosjektoversikten. Videre trykker man på + Legg til et nytt prosjekt.

Her kan du søke deg fram til rett adresse, eller trykker på grønn knapp - opprett prosjekt uten adresse:

Så trykker du bruk adresse når du har funnet den rette ved å velge i kartet:

Her legger dere inn informasjonen om prosjektet. All informasjon dere legger inn her av beskrivelse, adresse, kontaktperson/kunde etc. vil bli tilgjengelig i mobilversjonen:

Trykk deretter opprett prosjekt eller start veiviser for å komme til sjekklistemaler. Nå har du opprettet ett prosjekt og dette vil bli tilgjengelig i mobilversjonen!

Velg gjerne prosjektleder, arbeidsleder for da vil disse automatisk få tilgang til prosjektet.

(All informasjon må ikke fylles ut ved opprettelse. Det kan redigeres inn senere).

2.      PROSJEKTMAL: Før man trykker på opprett prosjekt kan du trykke på start veiviser. Her kan dere velge mellom en av våre prosjektmaler eller en dere har laget selv. Huk av og trykk ferdig å velge. Da blir prosjektet opprettet.

Det må ikke velges en prosjektmal. Da legges sjekklistene til manuelt eller ved kategorisystemet (Se eget avsnitt for kategorisystem).

3.      PROSJEKTKFORSIDE: Nå er prosjektet opprettet, og dere kommer til prosjektforside.

Skroll helt til bunn for å gi adgang til flere brukere på prosjektet.

Velg fra listen og trykk på legg til.

Alle admin brukere har automatisk tilgang til alle prosjekter og kan ikke fjernes fra prosjekter.

De som er satt som prosjektleder og arbeidsleder under opprettelse vil allerede ligge i denne listen.

Ansatte som er satt til prosjektledere kan også gi tilgang til andre brukere. Prosjektleder og brukere kan fjernes fra prosjektet ved å trykke på fjern knappen. Det er ubegrenset for hvor mange ganger ansatte kan fjernes og legges til på et prosjekt.

4.      SJEKKLISTER: Har dere ikke valgt prosjektmal under opprettelse kan dere nå legge til sjekklister manuelt (dette kan også gjøres fra mobilversjonen).

Trykk på sjekklister i venstremenyen og deretter på legg til sjekklister:

Nå kan du velge sjekklsiter fra deres egendefinerte, fra et tidligere prosjekt eller fra en av våre bransjer. Huk av og trykk på legg til uten kategorivalg. (Se eget avsnitt om kategorisering av sjekklister).

5.      AVVIK/RUH: Neste steg er å velge hvem som skal få varsling på avvik i prosjektet.

Trykk på Avvik/RUH i prosjektmenyen og varsling under der igjen:

De som er valgt i rullegardinfunksjonene for avviksbehandling og avviket er meldt til vil automatisk få varsel på alle avvik som opprettes på det valgt prosjektet. Det kan også legges til flere på varslingslisten.

Når det opprettes avvik i prosjekt trykkes det her fra pc:

Da vil du kunne se om varsling er på og hvem som ligger i varslingslisten.

6.      FILER: Så kan du trykke på Filer i prosjektmenyen for å legge til dokumenter som er relevant å ha tilgjengelig på prosjektet.

Trykk opprett mappe, skriv inn navn og velg tilgangsnivå på mappen.

Trykk deretter på mappenavnet, her kan filer lastes opp ved drag and drop funksjon eller ved å trykke velg fra filer så kan du laste opp filer fra en mappe på din pc.

7.      SØKNADER: Trykk på søknader i prosjektmenyen. Vi har inngått et samarbeid med Norkart for digital byggesøknad. Dersom du allerede er kunde hos Norkart eByggesøk så trykker du gå til eByggesøk, eller så kan du lage deg en konto ved å trykke bli kunde eByggesøk.

Det er fortsatt mulig å benytte søknadene som vi har tilgjengelig i Kvalitetskontroll. Har dere her huket av for ans søk, pro eller utf i prosjektopprettelsen så ligger relevante søknader allerede tilgjengelig her. Men dere kan også legge til søknader ved å trykke på Legg til søknad.

Det er elektronisk utfylling av søknadene og all informasjon som dere la inn ved prosjektopprettelse, som f eks gnr/bnr, adresse osv, er allerede utfylt.