Først og fremst må befaringsmodulen være aktivert. Gå til BEDRIFT --> Innstillinger --> Befaring.

Her har du også innstillinger for befaringsmodulen som du kan velge mellom.
Under Generelt kan du selv definere feltene for hvor du befinner deg i befaringen. F.eks Bygg, etasje, del og rom. Dersom du trykker på øye-ikonet vil ikke dette feltet være synlig.
Under Utskrift kan du velge størrelse på bildet og hva som skal være med på utskrift.

WEB-VERSJON:
Gå videre til PROSJEKTER for å kunne legge til en befaring.

Pass på at du befinner deg i riktig prosjekt. Du kan legge inn befaringsdata i forkant av befaringen. Her kan du forhåndsdefinere bygg, etasje, del og rom før du drar på befaring. Det du ligger inn av befaringsdata ligger kun tilgjengelig på dette prosjektet.

For å legge til befaring på dette prosjektet trykker du på Legg til ny befaring. Deretter gir du befaringen ett navn og definerer hva slags befaringstype dette er (ettårsbefaring, flikkbefaring, overtakelse, tilbudsbefaring etc.).

Nå har du opprettet en befaring. Trykk deg innpå selve befaringen.

Nå kan du starte å legge inn punkter med tilhørende bygg, etasje, del, rom. Du kan også sette ansvarlig for dette punktet. Når du skal velge inn ansvarlig så er det enten fra kontaktregisteret eller de ansatte.

Befaringspunkter som tildeles dine ansatte vil fra nå av få opp sine punkter under «Mine oppgaver» på mobilen.

MOBILVERSJON:
La oss nå se på hvordan dette ser ut i mobilversjonen. Logg deg inn i mobilversjonen og trykk deg så innpå befaring.

Nå ser dere at den befaringen vi lagde tidligere i artikkelen ligger tilgjengelig i mobilversjonen. Men vi ønsker å legge til en helt ny befaring. Trykk derfor på + tegnet i høyre hjørnet.

Gi befaringen ett navn og definer hva befaringstype det er. Trykk deretter legg til.

Klikk deg så innpå den befaringen du nettopp la til. Nå kan du starte befaringen og legge til punkt. Trykk på + tegnet oppe i høyre hjørnet.

Nå kan du starte å fylle inn punkt etter punkt på befaringen. Du kan ta bilde samt tegne på selve bildet, eller du kan laste opp fra album. Legg inn befaringsdata på hvor du befinner deg og en kommentar. Husk å alltid trykk Lagre.

Punktene vil samle seg på denne måten:

Når du er ferdig å gå befaringsrunden, kan du legge inn signatur. Trykk på den midterste boksen oppe til høyre.

Her kan både du og kunden signere. Du kan også sende PDF filen med tilhørende bilder på e-post.

WEB-VERSJONEN:
Nå kan du se at punktene fra befaringen er lagt seg automatisk inn i web-versjonen. Det er fra web-versjonen du sender ut varsling til ansvarlig, f.eks underentreprenører eller internt til dine ansatte.

Den som står som ansvarlig vil motta en e-post som ser slik ut.

Personen trykker seg videre innpå Åpne og det vil åpne seg en tilsvarende side som mobilversjonen, med tilhørende punkter som skal fikses. Her kan underentreprenøren eller den ansatte svare tilbake med ett nytt bilde, kommentar samt velge status; utført, avvist eller pågår.

Tilbakemeldingene vil da automatisk oppdatere seg til riktig status i web-versjonen, med tilhørende kommentar og eventuelt nye bilder.

Det er også mulig å filtrere listen, dette er ett genialt verktøy om du har en befaring med mange punkter.

Du kan også eksportere befaringslisten til både Excel og PDF.